Joensuun Metsäylioppilaat ry on Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden opiskelijoiden ainejärjestö. Se kokoaa yhteen metsäympäristön hoitoa ja suojelua, metsäsuunnittelua ja -ekonomiaa sekä metsäteknologiaa erikoistumisaloinaan opiskelevat forstit.

Joensuun Metsäylioppilaat ry on vireä ”hyvän meiningin” ainejärjestö, jonka tarkoituksena on kehittää Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden opetusta ja tutkimusta, ajaa jäsentensä yhteisiä etuja sekä edistää jäsentensä metsäalan ja ruumiinkulttuurin harrastuksia. Yhdistyksen toimintaan mukaan tuleminen on helppoa ja se kannattaa, sillä järjestössä toimimisen kautta saa mahdollisuuden vaikuttaa opiskeluympäristöönsä ja tutustua opiskelijatovereihin. Kaikki jäsenet ovat tervetulleita yhdistyksen hallituksen kokouksiin.

Joensuun Metsäylioppilaat ry toimii läheisessä yhteistyössä kansainvälisen metsäopiskelijoiden järjestön IFSA:n (International Forestry Students Association) kanssa ja on sen jäsenjärjestö.

Vänkäri

Joensuun Metsäylioppilaiden pää-äänenkannattaja Vänkäri ilmestyy kaksi kertaa vuodessa, huhti- ja joulukuussa. Lehti jaetaan metsätieteiden osaston opiskelijoille ja tärkeimmille sidosryhmille. Vänkärin tekoon voi osallistua jokainen kirjoittamalla juttuja lehteen. Vanhojen lehtien arkisto löytyy ainejärjestön huoneesta.