International Forestry Students’ Association on maailman metsäopiskelijoiden yhteinen järjestö, jota opiskelijat pyörittävät vapaaehtoisvoimin. IFSA:lla on päämaja Freiburgissa, Saksassa, mutta toimintaa johtavat vuosittain vaaleilla valittavat presidentti, varapresidentti ja muut luottamushenkilöt. Jäseneksi IFSA:an voivat hakea kaikki metsäopiskelijajärjestöt. Joensuun Metsäylioppilaat on IFSA:n jäsen.

IFSA:n toimintaan kuuluu erilaisia tapahtumien järjestäminen ympäri maailmaa. Tapahtumien järjestämisestä vastaavat paikalliskomiteat, joista Joensuu on yksi. Vuosittain joensuulaisia koskettavia tapahtumia ovat maailmankokous IFSS, jossa valitaan luottamushenkilöt seuraavalle vuodelle. Lisäksi eurooppalaisia tapahtumia ovat Pohjois-Euroopan kokoontuminen NERM sekä Sloveniassa järjestettävä Winter Meeting. Tapahtumissa on tietty teema, jonka puitteissa tutustutaan alueen metsätalouteen. Lisäksi osallistujat pitävät esitelmiä oman alueensa metsiin liittyvistä asioista. Tapahtumissa alueen metsiin ja metsäteollisuuteen tutustutaan esitelmien ja vierailujen kautta. Lisäksi paikalliskomiteat voivat järjestää seminaareja tai muita tapahtumia ja kutsua niihin IFSA:n jäsenistöä.

IFSA:lla on myös vaihto-ohjelma, jossa tarjotaan harjoittelupaikkoja ympäri maailmaa. Lisäksi IFSA julkaisee omaa lehteä. Tarkempaa tietoa IFSA:n toiminnasta on saatavilla osoitteesta www.ifsa.net.