Tervetuloa opiskelemaan metsätieteitä ja osaksi metsätieteiden opiskelijayhteisöä! Uutena opiskelijana voit halutessasi liittyä ainejärjestämme jäseneksi ja lähteä mukaan muuhun ainejärjestötoimintaan. Mutta mikä ihmeen ainejärjestö? Tähän kysymykseen vastaamme sinulle tässä tekstissä. Lisäksi kerromme sinulle, mitä kuuluu hallituksen tehtäviin, miksi kannattaa hakea mukaan hallitukseen ja miksi kannattaa liittyä ainejärjestön jäseneksi.

Joensuun Metsäylioppilaat ry (JMYO) on Itä-Suomen yliopiston metsätieteen opiskelijoiden ainejärjestö. Yhdistyksen tarkoitus on kehittää Itä-Suomen yliopistossa metsätieteiden opetusta ja tutkimusta, ajaa metsätieteiden opiskelijoiden yhteisiä etuja sekä edistää jäsentensä metsäalan, kulttuurin ja ruumiinkulttuurin harrastuksia.

Hallituksen tehtävänä on hoitaa yhdistyksen asioita, valmistaa yhdistyksen kokouksissa käsiteltävät asiakirjat, pitää yhdistyksen jäsenistä jäsenluetteloa ja muun muassa hoitaa yhdistyksen varoja sekä arkistoa. Hallituksen toimintaan kuuluu erilaisten esitysten ja aloitteiden tekeminen, Vänkäri -lehden julkaiseminen kaksi kertaa vuodessa sekä erilaisten urheilu- ja keskustelutilaisuuksien ja opintoretkien järjestäminen. Lisäksi hallitus pitää yhteyttä akateemisiin ja muihin vastaaviin järjestöihin sekä metsäammattilaispiireihin. Päätöksenteko tapahtuu hallituksen kokouksissa. Kaiken kaikkiaan hallitus on tiimi, jossa kunkin jäsenen tehtävät koostuvat vastuualueiden mukaisesti.

Ainejärjestömme hallitukseen kannattaa hakea mukaan, koska hallituksen jäsenten tehtävistä löydät varmasti sinulle sopivan ja mielenkiintoisen kokonaisuuden (puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri, rahastonhoitaja, tiedotusvastaava, tapahtumavastaava, kansainvälisyysvastaava, liikuntavastaava, edunvalvontavastaava, Vänkärin päätoimittaja, Loimun opiskelijat – Joensuun -vastaava). Hakemalla mukaan hallitustoimintaan pääset vaikuttamaan asioihin, voit kehittää omaa osaamistasi sekä luot vaihtelua opiskeluarkeesi. Lisäksi hallitustoiminta tarjoaa väylän verkostoitumiselle.

Ainejärjestömme jäseneksi kannattaa liittyä, koska ainejärjestön jäsenenä voit osallistua ainejärjestön järjestämiin tapahtumiin ja olet oikeutettu myös muihin ainejärjestön jäsenten etuihin. Jäsenmaksu liittymisen yhteydessä on 20 € ja jäsenyytesi on voimassa koko opiskelusi ajan.

Nähdään tulevien tapahtumien merkeissä!

Seuraa tiedotusta