Joensuun Metsäylioppilaat ry on Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden osaston opiskelijoiden ainejärjestö, joka on toiminut vuodesta 1982. Yhdistyksen jäseninä on maatalous- ja metsätieteiden maistereiksi eli metsänhoitajiksi opiskelevia forsteja.

Tutorien tervehdys uusille opiskelijoille

”Jos metsään haluat mennä nyt niin takuulla yllätyt…”.

Onnittelut uusi Torsti! Olet nyt saavuttanut sen, mikä muille jää vain haaveeksi, nimittäin opiskelupaikan Metsätieteiden osastolta Itä-Suomen yliopistossa. Me olemme ne neljä tutoria, keneltä voit kysyä mitä vain, milloin vain ja missä vain. Ensimmäinen opiskelupäiväsi alkaa 1.9.2016 klo 8:00. Me olemme klo 7:45 alkaen odottamassa sinun saapumistasi Carelia-rakennuksen edessä (Yliopistokatu 2). Tunnistat meidät metsänvihreistä opiskelijahaalareista ja ainejärjestömme, Joensuun Metsäylioppilaiden lakanasta. Siirrymme yliopiston yhteisen ohjelman jälkeen Borealikselle, jossa aloitamme tiedekunnan oman ohjelman. Ensimmäiset viikot menevät tutustumisessa Joensuun kampukseen ja kaupunkiin, sekä muuhun opiskelijatoimintaan ja tietenkin omiin vuosikurssilaisiin. Päivät voivat toisinaan venyä pitkiksi ja kehotammekin syömään aina sellaisissa väleissä joissa ohjelma sen sallii.

Mitä sinun tulee muistaa ennen opiskelujen alkua?

Ota opiskelupaikka vastaan: ilmoittaudu läsnäolevaksi yliopistoon: Opiskelupaikan vastaanottaminen ja läsnäolevaksi ilmoittautuminen tapahtuvat Opintopolussa, ja tarkemmat ohjeet löytyvät yliopistomme uuden opiskelijan sivustolta.

Hanki asunto: Joensuun Elli vuokraa kohtuuhintaisia opiskelija-asuntoja. Kilpailu asunnoista on syksyn tullen kuitenkin kovaa, joten kannattaa laittaa hakemus vetämään mahdollisimman nopeasti, mieluusti heti valintapäätöksen saatuasi. Etenkin yksiöistä on kova pula, joten niitä saatta joutua odottamaan jopa vuoden. Varaudu siis asumaan solussa tai harkitse yksityiseltä puolelta vuokraamista. Jos et saa asuntoa ennen opintojesi alkua laita sähköpostia osoitteeseen housing@uef.fi

Hae opintotukea: Opintotuki on helppo ja nopea hakea suoraan Kelan sivuilta sähköisesti. Opintotukea koskevissa ongelmissa auttaa Kelan kampusalueella sijaitseva toimipiste Aurora-rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa.

Hanki opiskelijakortti: Opiskelijakortit hankitaan Frankin kautta ja, jos olet ollut ajoissa, saat sen jo heti ensimmäisinä päivinä, ja opiskelija-alennukset ovat heti käytössäsi.

Tuutoreiden yhteystiedot lukuvuonna 2016-2017

Heidi Keinonen                               heidi.e.keinonen@gmail.com

Ida-Sofia Laine                                 iippa96@live.com

Arttu Vartiainen                             vartsuarttu@hotmail.com

Elisa Heinonen                                elisannasofia@gmail.com

Puhelinnumeroa voi kysyä sähköpostin tai Facebookin kautta. Lisäksi Facebookissa on teitä varten perustettuna ryhmä, johon voitte jo ennen opintojen alkua liittyä. Ryhmä löytyy nimellä ”Torstit K-35”.

Voit pyytää meitä rohkeasti Facebookissa kavereiksi ja kysellä neuvoa sitäkin kautta!

JMYO:n maskottikilpailu

Oletko törmännyt yliopistolla Tombolon pingviiniin tai Optimin Mauri Mäyrään, ja miettinyt miksei ainejärjestöllämme ole omaa maskottia? Ei hätää, sillä nyt meillekkin on tulossa sellainen! Nyt sinulla onkin oiva mahdollisuus päästä mukaan vaikuttamaan maskotin valintaan (maskotti saisi olla mieluiten helposti hankittavissa/toteutettavissa). Lähetä maskottiehdotuksesi 20.3 mennessä sähköpostiosoitteeseen jmyomaskotti@gmail.com. Pienimuotoinen raati valitsee ehdotusten joukosta 5 parasta jatkoon.

Lyökää siis opiskelutovereidenne kanssa viisaat päänne yhteen ja ideoikaa ainejärjestöllemme maskotti!

Lisäyksenä: Koska ehdotuksia tuli määräaikaan mennessä turhan vähän, päätettiin maskottiasiaa siirtää syksyyn hallituksen kokouksessa.

Uusi hallitus valittu vuodelle 2016

Joensuun Metsäylioppilaiden uusi hallitus vuodelle 2016 valittiin vaalikokouksessa 27.10.2015.

JMYO:n hallitus vuonna 2016

Puheenjohtaja: Veli-Matti Lähteenmäki
Varapuheenjohtaja: Antti Lahti
Sihteeri ja tiedotusvastaava: Elisa Heinonen
Rahastonhoitaja: Simo Noponen
Tapahtumavastaavat: Saara Santaniemi ja Anna Jolkkonen
Liikuntavastaava: Malla Pulkkinen
KV-vastaava: Maiju Tanskanen
Edunvalvontavastaava: Arttu Laide
Opiskelija-asiamies, MHL: Anna Jolkkonen
Hallituksen jäsenet: Janne Aaltonen, Heidi Keinonen ja Arttu Vartiainen

Uusi hallitus valittu vuodelle 2014

Joensuun metsäylioppilaiden uusi hallitus valittiin vaalikokouksessa 22.10.2013.

JMYO:n hallitus vuonna 2014

Puheenjohtaja: Eero Viitanen
Varapuheenjohtaja: Juho Ikonen
Sihteeri: Anna Jolkkonen
Rahastonhoitaja: Pekka Ijäs
Nettivastaava: Pekko Kinnunen
KV-vastaava: Jani Nivala
Tiedotusvastaava: Janne Aaltonen
Liikuntavastaava: Simo Ikäheimonen
Tapahtumavastaava: Ossi Pesälä
Koulutuspoliittinen vastaava: Teemu Huikuri
Sosiaalipoliittinen vastaava: Tapani Viljakainen
MOTO-vastaava: Olli Piiparinen

Tenttejä lisätty

Tenttejä lisätty n. 20 kpl tenttiarkistoon. Muistakaa jatkossakin tuoda vanhoja tentteja ainejärjestöhuoneessa olevaan tenttikansioon.

Tilastotietoja vuoden 2012 opiskelijavalinnoista

Ylen tämän päiväiseen artikkelin pohjalta ja opetushallituksen tietoja koostaen, pieni yhteenveto edellisen vuoden opiskelijavalinnoista (syksyllä 2012 alkanut koulutus).

Itä-Suomen yliopisto
Luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta, Metsätieteiden osasto
Opiskelijavalinnat syksyllä 2012 alkaneisiin opintoihin.
. Maisteriohjelmat, erillisvalinnat Hakeneet joista naisia Pääsykokeissa joista naisia Sisään päässeet joista naisia Yht. % Paikan hyväksyi joista naisia
. MDP (CBU) in Forestry and Environmental Engineering 45 15 0 0 12 9 26.67% 7 6
. MDP in European Forestry 127 37 0 0 71 17 55.91% 23 6
. Metsätiede (MMM) 8 4 0 0 7 3 87.50% 4 2
. Total 180 56 0 0 90 29 50.00% 34 14
Uudet opiskelijat:
. Ohjelma, päävalinta Hakeneet joista naisia Pääsykokeissa joista naisia Sisään päässeet joista naisia Yht. % Paikan hyväksyi joista naisia
. Metsätiede (MMK/MMM) 195 62 81 28 47 21 24.10% 24 9

Uusien opiskelijoiden aloituspaikkoja oli viimevuonna 35 kappaletta. Tilastoista ei selvinnyt läsnäolevien määrää. Katso vanhat pääsykokeet mallivastauksineen tästä. Kyseessä on ylläpidon kyhäämä taulukko, emmekä vastaa mahdollisista virheistä.